tytaniczny
Stanowisko Zatrudnionych
Trenerzy bramkarzy 2
Asystenci trenera 8
Psycholodzy sportowi 2
Rzecznicy prasowi 4
Ekonomiści 0
Fizjoterapeuci 3
Lekarze 1
Suma 20
Trener: Lanny Deluca
Trener solidny, ofensywny
Jest sympatyczny, zrównoważony i nieuczciwy
Poziom doświadczenia fatalny, przywódca nędzny
Morale drużyny: opanowani
Pewność siebie: lekko przesadzona
Mam do was dwa pytanka:
1Skoro pewność siebie jest lekko przesadzona to zwolnic psychologow sportowych?
2Co byście zmienili na moim miejscu w sztabie szkoleniowym i dlaczego ?
Jeśli ktoś mnie nie lubi niech nie odpowiada na te pytania
tytaniczny
co do pilkarzy to zapierdzielamy do tematu kupujemy-sprzedajemy i tam spamujemy do woli ))))))
1. Zależy, jakie miałeś ostatnio wyniki. Jeśli masz np. za sobą serię zwycięstw, to wszystko jest ok, jeśli w niedzielę np. ledwo wygrałeś, zremisowałeś albo przegrałeś, a pewność masz lekko przesadzoną, to zwolnić co najmniej jednego darmozjada.
2. Na Twoim miejscu z mety zmieniłbym trenera Nędzny LS? Bez jaj, wiele zrozumie, ale to już przesada
On w ogóle nie trzyma morale, więc radziłbym zainwestowanie w nowego
Po drugie możesz zatrudnić jednego/dwóch (niepotrzebne skreślić) rzeczników, jeśli nie nadszarpnie to Twojego budżetu, bo może się to odbić korzystnie na sumie otrzymywanej od sponsorów
No i jak nikogo nie leczysz, to wywal lekarza
tytaniczny
"Od samego początku widać było, że zespół stoczniowiec oczekiwał łatwego zwycięstwa. Ci piłkarze, oni biegają jak po rentę... "
to jest kometarz z mojego ostatniego meczu a teraz zaczynaja mi sie wazne mecze wiec chyba jednak ich zwolnie
oki zatrudnie tych dwoch pismakow jak zyskow nie przyniosa to firme windykacyjna odesle do ciebie
lekarz jest potrzebny -bramkarz piec tygodni
jakiego trenera radzisz kupic i czy od zaraz czy od nowego sezonu????
Skoro jesteśmy przy tym nieszczęsnym trenerze, to w ciągu dwóch-trzech tygodni zamierzam dokonać zmiany. Na bank będzie solidny jeśli chodzi zdolności trenerskie, ale na IX ligę (zakładając, że awansuje) warto już wyższe przywództwo? Od którego poziomu ligowego inwestować w przywództwo i jakie:
bo solidny trener z przeciętnym LS to są 4 bańki - warto? Przydaje się?
A może lepiej poczekać sezon i przekształcić piłkarza na trenera?
Na IX/VIII ligę można sobie odpuścić przywództwo. Na razie masz ważniejsze wydatki niż trener z LSem
Smok, jak to jest pierwszy bramkarz, to może warto by zatrudnić nieco więcej tych lekarzy? powinieneś mieć przy nim kilka kalkulatorów kontuzji (o ile używasz Firefoxa i masz dodatek Foxtrick), więc pobaw się jednym i policz ilu lekarzy będzie jeszcze opłacalnych a nie zjedzą Cię zarobkami Jeśli idziesz na awans do VI ligi, to trener najlepiej solidny, z co najmniej zadowalającym przywództwem, gdybyś miał takiego delikwenta w zespole do przekwalifikowania, to by nie było źle. Nabór zewnętrzny drogi jak cholera, ale jeśli nie zabezpieczyłeś się wcześniej i takiego nie kupiłeś, no to już trudno
Ceny są zabójcze, więc możesz też pomyśleć nad trenerem tylko zadowalającym, tak przejściowo, ale obowiązkowo z tymi zdolnościami przywódczymi, bo tylko taki przytrzyma Ci po picu morale.
tytaniczny
ja tam slyszalem ze od ok. 6 ligi wazne jest dopiero ls -ale jak widac zle podsluchiwalem
Różni ludzie różnie mówią Zależy do jakiej ligi się trafi, ja tam już w VII lidze miałem trenera z ls z tego co pamiętam. Mogę się mylić, bo to już parę kilka trenerów temu było
tytaniczny
ludziska czy moze mi ktos wytlumaczyc pewne zjawisko w ht ktorego nie moge pojac???
kupilem nowego bramkarza (pisalem o nim na forum) zagralem z nim jeden mecz i piknie forma mu odrazu podskoczyla na zadka co mnie ucieszylo odpalam ho przegladam sobie zespol i szczekozwis male zaskoczenie bramkarz podskoczyl z forma z niczym nie spad bo sprawdzalem to w ho a tsi spadalo o 1040 oczek w dol ... jak mam to rozumiec???
bieda u mnie z bramkarzami sie robi jeden jest kontuzjowany i w ciagu tygodnia forma mu spadla a tsi z 3970 na 1920 a przede mna jeszcze cztery tygodnie z krzyzykiem przy nazwisku i jak tutaj zarobic na rogacza ((
1. Kiedy skoczył z formą? Dzisiaj (czyt. 3.04) czy tydzień temu? Po za tym skok w ramach formy mógł być minimalny (niewiele brakowało mu do osiągnięcia wyższego poziomu), za to w ramach skilli całkiem spory
2. Nie spadł z niczym o widoczny poziom, ale mógł spaść ze skillami w ramach podpoziomów
3. Być może na spadek tsi mają też wpływ urodziny? (tego akurat to nie wiem, nigdy tego nie badałem, ale jeśli miał urodziny, to może coś w tym jest )
4. Zawodnikom na kontuzji zawsze leci tsi, więc tutaj akurat nie ma paniki
tytaniczny
Praqol napisał:
3. Być może na spadek tsi mają też wpływ urodziny? (tego akurat to nie wiem, nigdy tego nie badałem, ale jeśli miał urodziny, to może coś w tym jest
)
tak masz racje mial urodziny // - dzieki za wyjasnienie
tytaniczny
ludziska trener mi nic juz nie trenuje ((
Trener: Lanny Deluca
Trener solidny, ofensywny
Jest sympatyczny, zrównoważony i nieuczciwy
Poziom doświadczenia fatalny, przywódca nędzny
jakiego trenera byscie radzili kupic ???
mam nadzieje ze uda mi sie awansik do 7 ligi a tam juz trenerzy bardziej wymagajacy powinni byc wiec prosba do was jest taka byscie mi doradzili jaki trener z jakimi miniumum ocenami jest potrzebny ???
ludziska tylko tak od serduszka smokowi pomozcie bo na trenerach to ja sie wogle nie znam
Ten jeszcze trenuje, i to na solidnym poziomie Tylko morale już nie trzyma. Ale musisz jak najszybciej szukać nowego
1. Sprawdź, czy masz w składzie gracza, który:
a) Będzie miał co najmniej zadowalające przywództwo,
b) Będzie miał expa chociaż o dwa poziomy wyższego od poziomu trenerskiego, jakiego od niego oczekujesz.
Jeśli takiego masz, to problem z głowy, przekwalifikujesz go na trenera i wyjdzie Cię to taniej, niż opcja druga. Jeśli nie, no to właśnie opcja druga:
2. Nabór zewnętrzny, cholernie drogi, po prostu wybierasz sobie takiego trenera jaki Ci się podoba.
Jeśli chodzi o umiejętności: Ja bym radził tak jak już wyżej o tym było zatrudnić trenera z minimalnie zadowalającym przywództwem, solidnym jeśli jesteś przy grubszej kasie. Umiejętności trenerskie w zależności od posiadanych funduszy solidne/zadowalające.
Nastawienie: zależnie od Twojej ekipy i przyszłej ligi jeśli awansujesz. Jeśli będziesz miał się w niej bronić, to zdecydowanie defensywny, jeśli masz problemy z obroną, zdecydowanie defensywny, jeśli nie jesteś zdecydowany: zdecydowanie defensywny Jeśli defa masz mocnego a kulejesz z przodu, ofensywny, jeśli będziesz dominował w przyszłej lidze pomocą, ofensywny, jeśli masz zamiar przerzucić się na Norge, ofensywny. Jeśli jesteś zwolennikiem wyrównanego składu to wybierz normala, ale jeśli nie jesteś zdecydowany: zdecydowanie defensywny
To masz tak w pigułce, jakby były jakieś konkretne pytania, wątpliwości, zastrzeżenia, pisz
Ostatnio edytowany przez Praqol (2009-04-11 12:05:06)
tytaniczny
Pim van Tijsterkamp (166580166)
lat 25, dni 94, następne urodziny: 29.04.2009
Stan formy solidny, stan kondycji solidny
Jest kontrowersyjny, z charakterem i nieuczciwy
Poziom doświadczenia kiepski, przywódca solidny.
Właściciel: stoczniowiec (od 19.05.2008)
Wskaźnik TSI: 2 570
Pensja: 9 744 zł/tydzień w tym premia 20%
Kartki: 0
Kontuzje: zdrowy
Bieżące umiejętności
Bramkarz: zadowalający
Defensywa: nędzny
Rozgrywanie: nędzny
Skrzydłowy: fatalny
Podania: fatalny
Skuteczność: fatalny
St.fragmenty: nędzny
ten gracz bedzie dobry nawet jesli jest bramakrzem a ja dalej chce trenowac rozgrywanie lub defensywe od nowego sezonu???
no i jak sie przeksztalca pilkarzy na trenerow???
rozumiem ze moge sobie wybrac czy ten pilkarz bedzie trenerem zadowalajacym czy solidnym w zaleznosci ile mam kasy i ile za niego zaplace ???
a co do tego czy ma byc ofensywny czy defensywny to wynikac ma co trenuje???
jesli trenuje rozgrywanie a w przerwach krotkie podania to a defensywe mam kiepska to powinien byc def z tego co zrozumialem a jak bede chcial trenowac defensywe to powinien byc ofem a jesli caly czas sie zastanawiam co bede trenowal w nastepnym sezonie to ma byc defem hmmm... wiec zapewne bedzie defem )))
Ten piłkarz w sensie na trenera czy się nadaje? Nie, przy naborze wewnętrznym, czyli spośród swoich piłkarzy zawodnik, którego chcesz przekwalifikować na trenera musi mieć doświadczenie na poziomie równym lub wyższym poziomowi pożądanej umiejętności trenerskiej. I tak na przykład żeby mieć solidnego trenera możesz przekwalifikować tylko zawodnika o expie większym lub równym solidnemu. Im większe doświadczenie, tym przekwalifikowanie w naborze wewnętrznym kosztuje mniej. Odpowiednią tabelkę sam sobie podałeś wśród linków wklejonych do Twojego "prezentu" Jak jesteś taki cwany, to sam teraz szukaj
Piłkarzy przekształcasz w zakładce trening przy menu Twojego klubu, po prawej stronie masz link "Zmień trenera". Następne klikasz "przekwalifikuj piłkarza" i wybierasz wcześniej już upatrzonego delikwenta. Żeby móc przekwalifikować zawodnika musi on w klubie przebywać co najmniej 112 dni.
Tak, jeśli tylko będzie spełniał warunki na zostanie tym czy innym trenerem, to możesz sobie wybrać z listy piłkarzy znajdujących się w Twoim klubie dowolnego z nich. Pamiętaj jednak, że oprócz expa pozwalającego na zostanie zawodnikowi trenerem o określonych umiejętnościach trenerskich dobrze by było, gdyby miał też ls Na tej liście będziesz miał ich filtrowanych tylko pod względem możliwości zostania trenerem przeciętnym.zadowalającym/solidnym, a więc pod względem expa, więc się nie zagap.
Nie do końca musi to wynikać z tego co trenujesz. Po prostu:
- trener defensywny wnosi dużo do obrony, podbija w meczu statystyki defensywy
- trener ofensywny wnosi mniej więcej tyle samo (nieoficjalnie chyba wnosi do przodu nieco mniej niż defensywny do tyłu), tylko, że do ataku
- trener normalny wnosi trochę tu trochę tu
Nastawienie trenera nie ma żadnego związku z trenowaną umiejętnością, żeby tutaj nie było niedomówień